Tuinontwerp en Aanleg

Tuinontwerp

Het (her)inrichten van een tuin of terrein begint met een goed ontwerp. Bij het maken van een tuinontwerp bekijken wij uw tuin of bedrijfsterrein en houden wij rekening met de volgende vier factoren:

 

 

1) Uw wensen en ideeën

Bij het inrichten van uw tuin spelen uw eigen wensen en ideeën de belangrijkste rol. Door uw wensen eens op een rij te zetten krijgt u al een goed beeld van hoe u toekomstige tuin er uit moeten komen te zien. Beschrijft u eens welke stijl u mooi vindt (modern, klassiek of misschien japans?) en van welke kleuren u houdt. Zou u graag een vijver of terras willen? Een groene haag of juist een schutting? Veel beplanting of een groot stuk gras? Vertel ons zo gedetailleerd mogelijk uw wensen en wij zorgen voor een tuin die echt bij u past.

2) Omgeving en natuur

Bepaalde planten doen het op de ene plek beter dan op de andere. Dat komt door bijvoorbeeld de ligging, het grondoppervlak, de grondsoort en eventuele afscheidingen. Bij het maken van een ontwerp bekijken wij uw tuin en houden wij rekening met de omgeving en uw wensen. Het afstemmen van uw nieuwe tuin op de omgeving en de natuur zorgt voor een harmonieus geheel waar u nog jarenlang van kunt genieten.

3) Het soort tuin

Bent u iemand met groenen vingers? Of heeft u liever een onderhoudsvrije tuin? Hoe kindervriendelijk moet de tuin zijn? Vertel het ons en wij maken een tuin die het hele jaar bij u past.

4) Uw budget

Heeft u vooraf een tuinbudget bepaald, dan houden wij hier vanzelfsprekend rekening mee. Door gebruik te maken van materialen en beplating in verschillende prijsklassen maken wij met ieder budget een tuin naar wens.

 

Ontwerpfase

Wanneer u uw wensen op een rij heeft kunt u altijd een vrijblijvende afspraak met ons maken. Wij komen bij u langs en gaan met u om tafel. Vervolgens maken wij een tekening, een eerste ontwerp van uw nieuwe tuin of terrein. Dit is een gedetailleerd voorstel waarbij naast beplanting ook de bestrating en het tuinmeubilair is opgenomen. Bent u tevreden? Dan gaan wij zo snel mogelijk aan de slag. Ziet u nog een aantal punten die u toch anders wil? Geen probleem, wij passen het ontwerp daarop aan en gaan vervolgens snel voor u aan het werk.

Tuinaanleg

Ons team van hoveniers bestaat uit ware vakmensen op het gebied van gebied van grondbewerking, bestrating, beplanting, bouw van tuinhuizen en overdekte terrassen tot en met de montage van tuinmeubilair. Onze hoveniers verzorgen de gehele tuinaanleg.

Bestrating

Voor mooi en goed straatwerk bent u bij ons aan het juiste adres. Of het nu gaat om een bedrijfsterrein of tuin, grootschalig of klein, onze vakbekwame mensen leveren een goed eindresultaat. Bij de bestrating van uw tuin of terrein is eigenlijk alles mogelijk. Er zijn vele soort bestrating mogelijk, wij helpen u graag verder. De trend op dit moment is groot; stenen van 100 bij 100 cm zijn daarbij geen uitzondering!

Kosten tuinaanleg

De kosten voor het aanleggen van een tuin of terrein zijn afhankelijk van uw wensen, de te gebruiken materialen en beplanting evenals de grootschaligheid van het project. De kosten zijn daarom erg variërend. Onze ervaring is dat er voor ieder budget iets moois is te realiseren. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte voor het aanleggen of herinrichten van uw tuin of bedrijfsterrein.

Beplanting

Onze hoveniers zijn gediplomeerde kenners op het gebied van planten en bomen. Wij plaatsen bomen, struiken en planten vakkundig in een omgeving waarin deze het beste gedijen.

 
 

Ons team van vakmensen staat voor u klaar!

 

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een tuinontwerp op maat!